Dermatolog pregled

Cene dermatološkega pregleda se lahko razlikujejo glede na to, za kako obsežen dermatološki pregled gre. Če vas zanima konkreten cenik, vas vabimo, da izpolnete spodnji obrazec in nam pošljete povpraševanje. Odgovorili vam bomo hitro, kolikor se le da.
Na prvi dermatološki pregled v naši dermatološki kliniki ne čakate dolgo. Pozabite torej na večmesečno čakalno dobo - mi se bomo potrudili, da boste na vrsto prišli kar najhitreje. Zavedamo se namreč, da je vaše zdravje na prvem mestu, zato se ves čas trudimo, da vas tako tudi obravnavamo.
Vse diagnoze bolezenskih stanj kože, lasišča in nohtov poda dermatolog. Zelo pogosto se srečujemo z različnimi alergijami, srbečico in aknasto kožo. Dokaj pogoste so tudi različne oblike dermatitisov, ki pa velikokrat tudi zvenijo. Ljudje po pomoč v dermatološko ambulanto prihajajo tudi zaradi glivičnih okužb lasišča, nohtov in kože. Pogosto je tudi odstranjevanje znamenj, bradavic in ostalih benignih tumorjev. Dermatolog pregled opravi, da določi, ali je pri kožnem izrastku sum na kožnega raka. Na srečo gre pogosto le za estetski problem, ki ga pacient po želji odstrani.
Dejstvo je, da lahko največ za svoje zdravje naredimo prav mi sami. Poleg redne telesne aktivnosti in uživanja zdrave prehrane, moramo biti pozorni tudi na vse spremembe. Redno pregledovanje kožnih znamenj je tako tisti prvi korak v sklopu preventive, ki ga lahko naredite za svoje zdravje. Svoje telo namreč najbolje poznate, zato boste nenavadna kožna znamenja hitro opazili. Nato pa bo dermatolog pregled opravil še s pomočjo posebne naprave za natančno preiskavo kožnih znamenj in postavil končno diagnozo.
V sklopu preventivnega dermatološkega pregleda se odkrije številne težave na koži, nohtih in laseh. Na podlagi diagnoze pa se predpiše ustrezno terapijo. Prav tako pa na tak način odkrijemo bolezni, ki lahko posameznika stanejo tudi življenja. Eno takih je kožni rak. Dermatolog pregled namreč opravi s pomočjo profesionalnih aparatur, ki zaznajo tudi tiste kritične spremembe, ki jih s prostim očesom ne vidimo. Najpogosteje pregleda znamenja, ki so prvi pokazatelj resnejših obolenj.   Hitro odkrita bolezen pa ima veliko boljšo prognozo. Zato je zelo pomembno, da se redno udeležujete pregledov pri izbranem specialistu.