FAQs

Frequently Asked Questions


Je. Za trajno odstranjevanje dlačic res uporabljamo najsodobnejšo opremo, a ta dandanes ni več tako dragocena kot neko. Trudimo se, da nudimo cenovno dostopne storitve. Če vas zanima lasersko odstranjevanje dlak, cenik prejmete, ko nam pošljete povpraševanje prek spletnega obrazca. Oglasili se vam bomo v najkrajšem možnem času.
Morda se bojite, da boste morali na prvi pregled ali potreben poseg čakati več mesecev. V našem primeru je ta strah odveč, saj vam omogočamo res kratko čakalno dobo, tako da boste obravnavani kar najhitreje. Pozabite torej na večmesečno čakanje.
Na splošno si je treba kožna znamenja že doma pregledovati redno, kar pomeni, da bodite ves čas pozorni na morebitna nova znamenja ali spremembe obstoječih. Pregled pri specialistu je priporočljiv vsaj enkrat letno, tisti, ki ste za znamenja dovzetnejši oziroma jih imate po telesu več kot 50, pa pogosteje.
Najprej bomo poskrbeli, da se boste pri nas počutili sproščeno in udobno. Sledil bo pogovor o vaših težavah, temu pa pregled medicinske dokumentacije, če ta obstaja. Stanje bomo seveda preverili tudi sami, saj vas bomo s pomočjo posebnih aparatov pregledali (odvisno od narave vaše težave), nato pa opredelili zdravljenje in morebitne posege. Naša dermatološka klinika za otroke in odrasle je res prijazna vsem.
Znamenja in druge kožne spremembe lahko odstranimo tudi tako, da jih izrežemo. Postopek se uporablja zlasti v primerih, kadar laserski poseg ni mogoč. Poseg opravimo v lokalni anesteziji, kar pomeni, da se okoliška koža omrtviči, vi pa ne čutite bolečin. Kirurška odstranitev ne traja dolgo, odstranjeno tkivo pa se pošlje na preiskave. Okrevanja v bistvu ni, morate pa vseeno paziti, da se v tednih po njem preveč ne naprezate.
Lasersko odstranjevanje dlak opravimo varno in hitro. Prejeli boste zaščitno opremo, mi pa bomo poskrbeli za sproščeno vzdušje. V kolikor se bojite bolečin, lahko pred postopkom vzamete protibolečinsko tableto, sicer pa naše stranke postopek najpogosteje opisujejo kot minimalno bolečega. Postopek opravimo z lasersko glavo, ki je izdelana prav s tem namenom.
Večina kožnih znamenj na naši koži je popolnoma običajnih in razen estetskega problema ne predstavljajo večje težave. Dobro pa je, da svoja pigmentna znamenja poznate in jih spremljate. Spremembe znamenja so namreč jasen znak, da lahko znamenje postane nevarno. Pri pregledovanju si pomagajte z ogledalom in bodite posebej pozorni, kadar opazite, da je znamenje spremenilo barvo, je brez poškodbe ali drugega razloga zakrvavelo, pordelo, nabreklo ali postalo na površini belkasto, se znamenje veča ali se je spremenila debelina znamenja, znamenje srbi, peče ali ga občutite kot tujek ali pa je nastalo na novo. Diagnoze si ne postavljajte sami, ampak v najkrajšem možnem času obiščite dermatologa.
Predvsem je dobro, da si vsaj štiri tedne pred terapijo ne pulite ali voskate na področju, kjer jih želite odstraniti trajno. Tudi ne posvetljujte jih, prav tako se v mesecih pred terapijo izogibajte neposrednim sončnim žarkom, saj laser najbolje deluje na svetli koži in pa temnih dlakah. Zato je morda še najbolje, da se za terapijo odločite v hladnejšem delu leta. Na dan terapije na koži ne uporabljajte različnih preparatov ali kozmetičnih pripravkov.
Če vas zanima naša dermatološka klinika, naročanje poteka z nekaj kliki. S pomočjo kontaktnega obrazca nam pošljite svoje vprašanje ali pojasnite težave, s katerimi se spopadate. V najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili in vas naročili na termin. S čakalno dobo se vam ni treba obremenjevati.
Dejstvo je, da lahko največ za svoje zdravje naredimo prav mi sami. Poleg redne telesne aktivnosti in uživanja zdrave prehrane, moramo biti pozorni tudi na vse spremembe. Redno pregledovanje kožnih znamenj je tako tisti prvi korak v sklopu preventive, ki ga lahko naredite za svoje zdravje. Svoje telo namreč najbolje poznate, zato boste nenavadna kožna znamenja hitro opazili. Nato pa bo dermatolog pregled opravil še s pomočjo posebne naprave za natančno preiskavo kožnih znamenj in postavil končno diagnozo.